Özel Haber »

“Sünnilik Ve Şiilik Diye Bir Dinimiz Yoktur” Sözüne Dair İlmi Tahlil

Son günlerden çokça tartışılan “Bizim Sünnîlik diye bir dinimiz yoktur, Şia diye bir dinimiz yoktur, tek dinimiz İslâm’dır” sözünün ilmi ve tarihi açıdan tahlili.

Devamını Oku... »
Makaleler

İslam, İbadet Rehberi, Fıkıh, Akaid, Tefsir, Güncel Yorumlar

Reddiyeler

Batıl Fırkalar, Batıl İnançlar, Bidatlar, Güncel Reddiyeler, Dinler Arası Diyalog

Kültür – Tarih

İslam Tarihi, Osmanlı Tarihi, Padişahlar, Tarihi Arşiv belgeleri, Vesikalar, Mecmua nüshaları

Unutulmuş Sünnetler

Sünnetin Önemi, Günlük Sünnetler, Hilye-i Şerif, Siyer-i Nebi, Riyazü’s Salihin

Boykot Kelimeler

Uydurma, Yersiz, Manasız, Boykot Kelimeler

Anasayfa » Makaleler


Şuurlu Bir Gence Tavsiyeler

Şuurlu Bir Gence Tavsiyeler

Senin için en istifadeli, en kârlı, en kazançlı işi söyleyeyim mi?.. Sadece Müslüman olarak kalma, aynı zamanda İslam’ın ve Ümmetin has hizmetkarlarından biri olmaya çalış.

Nasıl mı olabilirsin? Has hizmetkar olmak için sadece istemek yetişmez. Nasibin olması gerekir.

Şunu hiç unutma: Bir koltuğa iki karpuz sığmaz. Has hizmetkar olmak istiyorsan âhıreti seçeceksin.

Sen gördün mü bilmem ama bu fakir İslam’ın bazı has hizmetkarlarını görmüşümdür. Ehl-i dünya onları görseler deli derlerdi. Asıl deli kendileriydi de haberleri yoktu. Dünya delileri…

Has hizmetkarın aklı fikri İslam, İman, Kur’an, Şeriattır.

Muhlis=ihlaslı olmadan has hizmetkar olmak mümkün değildir.

Dünyayı, onun makam ve mevkilerini, zenginliklerini, aldatıcı keyif ve zevklerini ayaklarının altına almadan, bırak has hizmetkar olmak isteyen kişi, bırakın has hizmetkarlık herhangi sıradan bir hizmetkar bile olamaz.

Resulullahı (Salat ve selam olsun ona) görmüyor musun, elinden bunca dünya serveti geçerdi de, onların hepsini Allah yolunda dağıtır, kendisine bir şey ayırmaz, bazen aç kalırdı.

İslam’ın has hizmetkarlarının seçkinlerinden, maneviyat aleminin güneşi Mevlana hazretlerine “Bugün evde hiçbir şey yok. Kiler tamtakır, ocakta tencere kaynamıyor…” dedikleri vakit; oh çok şükür Rabbim, evim Peygamber evine döndü buyurmuş olduğunu hiç duymadın mı?

Bırak şu boş emelleri!.. Şahane müzeyyen bir evin olacak… Bir de havuzlu yazlığın… Lüks otomobilin… Lüks eşyaların ve giysilerin… Manken gibi güzel bir karın… Pahalı okullarda okuyan çocukların… Bol gelirin… Haftada dört gün lüks restoranlarda tıkınmak… VIP kapılarından gururla geçip VIP salonlarında ağırlanmak… Uçakların ön tarafındaki lüks mevkide seyahat… Beş yıldızlısı kurtarmaz, yedi yıldızlı en lüks otel… Bir oda kurtarmaz, kral süiti… Umreye mi gittin, Zam Zam Tower’in bilmem kaçıncı katından Kabeye yukarıdan bakmak…Şanlar, şerefler, tantanalar, ihtişamlar, velveleler… Bir yığın şöhret-i kâzibe…

Hem bunlar olacak ve hem sen hizmet edeceksin… Şaşırdın mı sen?

Bilmez misin ki, hizmet ile çile birlikte olur.

Peygamber ne çileler çekmişti duymadın mı?

Has hizmetkar şöhretten ve alkıştan hoşlanır mi hiç?

Has hizmetkardan bir keramet zuhur etse, utanır da yerin dibine girer. Veliler kerametlerinin açığa çıkmasından hiç mi hiç hazzetmezler.

Has hizmetkarın lüks ve müzeyyen sofralarda işi ne… Ona bir tas çorba ile bir tabak bulgur pilavı yetişmez mi? Bunların üstüne bir de üzüm hoşafı olursa bundan büyük ziyafet olamaz.

Evet bendeniz has hizmetkarlar gördüm ve tanıdım. Üstleri başları düzgün değildi. Elbiseleri eski ve ütüsüz, ayakkabıları boyasızdı…Yüzlerinin rengi soluktu, bir gözleri parıldardı rahmanî nurlarla. Bilmeyenler onlara deli derdi.

Öyle birini görürsen dua iste ondan. İnşallah duaları makbul ve müstecaptır onların.

Olabilir misin onlardan biri, kesin konuşamam. Olamazsan bari, onları sev, onların dualarına talip ol.

Ehl-i Kehf’ten olamaz herkes. O saltanat herkese kısmet olmaz. Yedi uyuyanlardan olamazsak bari onların Kıtmir’i olalım.

Büyüklerle birlikte olmakta ne feyizler, bereketler, saadetler var ki, Kıtmir bir kelp iken, mağaradakilere katıldığı için adı unutulmadı., ihtiramla anıldı hep.

Senden bir ricam var:

Günün birinde saadet ve talih kuşu başına konar ve sen has bir hizmetkar olursan beni unutma emi.

Dünya rütbelerine bakma, onlar fanî ve boş. Rütbelerin yükseği ve kalıcısı İmana, İslama, Kur’ana, Sünnete, Şeriata has hizmetkarlık rütbesidir. Yüksek makamdır o.

Has hizmetkar yaratıklardan ücret istemez ve almaz. Onun ücreti Yaratana aittir.

Has hizmetkar dünyada ücret istemez. Âhiret ücretidir kalıcı ve hayırlı olan.

Selam olsun onlara!..

Etiketler:, , ,